Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

 

Pupil van de Week: Joas Bijma

18 februari 2019

De pupil van de week stelt zich voor:

Naam Joas Bijma
Leeftijd 9 jaar
Heb je ook broers en zussen? Ja, drie zussen
Hoe heten ze en hoe oud zijn ze? Esther (18), Tabitha (16) en Judith (14)
Op welke school zit je en in welke groep? De Skeakel, groep 5
Wat is je lievelingsvak en waarom? Rekenen omdat ik daar goed in ben.
Wat zijn je hobby’s? Voetballen, buiten spelen en gamen
Wat wil je later worden? Weet ik nog niet
Wat vind je het leukste tv programma? Wie is de Mol?
Wat is je favoriete computerspel? Fifa
Wat is de beste Nederlandse voetbalclub? Ajax
Wie is de beste Nederlandse speler? Matthijs de Ligt
Wie is de beste speler van AVC? Durk Ennema
Wie is de beste speelster van AVC? Hendrieke van der Schoot
In welk team speel je en op welke plaats? JO-10-1 spits
Wat is je sterkste punt bij het voetballen? Snelheid en schieten
Wat eet je het liefst voor of na de wedstrijd? Boterham met pasta en kaas

Kort verslag van de wedstrijd AVC 1 – FC Birdaard 1:

Om 13.45 was ik op het veld en mocht ik meedoen met de warming-up. Ik mocht de keeper inschieten en ik mocht bij de tegenstander scoren. Om 14.30 begon de wedstrijd tegen Birdaard. Het werd in de eerste helft 0-1. In de rust mocht ik mee naar de kleedkamer. Gelukkig scoorden Stefan Stuiver en Folkert Bakker in het eerste kwartier van de tweede helft en stond AVC dus voor. De 3-1 werd gemaakt door Durk Ennema. Birdaard kreeg nog wel een paar kansen, maar eindstand bleef 3-1 . Na de wedstrijd kreeg ik patat en een kroket en een bal met alle namen van de spelers. Ik vond het een erg leuke middag en mooi dat AVC heeft gewonnen.