Nieuws

 

Jan Faber verlaat AVC Sexbierum

16 april 2021

Onverwacht zal Jan Faber onze vereniging na dit seizoen afscheid nemen van de trainer van de A-selectie. Zoals misschien al wel bekend is Jan aangenomen voor de cursus UEFA A. Na in eerste instantie deze cursus pas volgend jaar te starten zal dit nu toch al dit jaar plaatsvinden. Dit is helaas niet te combineren met het trainerschap bij AVC. Tot onze grote teleurstelling zullen we opzoek moeten naar een nieuwe trainer. We zijn daarnaast enorm trots dat Jan Faber deze kans krijgt en zo zijn ambitieuze loopbaan kan gaan vervolgen! Vanuit AVC een groot woord van dank voor alles, de mooie prestaties konden helaas niet worden beloond met promotie naar de 3e klasse door COVID-19.

Hieronder een toelichting van Jan Faber:

Beste spelers, vrijwilligers en bestuursleden van AVC,

Met spijt in mijn hart heb ik deze week moeten besluiten dat ik komend seizoen niet meer actief zal zijn als hoofdtrainer van jullie mooie vereniging en een geweldige 1e selectie.

Ik ben zoals een aantal van jullie al weet, al enige tijd bezig om toegelaten te worden tot de cursus UEFA A. Ik heb een aantal weken geleden te horen gekregen dat ik na een strenge selectie procedure ben toegelaten.

Er was een mogelijkheid dat ik zou behoren tot de groep cursisten die niet in juli 2021, maar juli 2022 aan de opleiding begint. Dit omdat er iets meer cursisten zijn toegelaten dan de 16 cursus plekken.

Als ik tot deze groep zou behoren, kon ik het aankomende seizoen nog gewoon actief blijven bij AVC.

De keuze voor deze indeling wordt altijd regionaal gemaakt over de districten en in de regio Noord is het aantal toegelaten cursisten dusdanig dat ik juli 2021 al aan mijn opleiding begin.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het volgen van een verplichte praktijkstage, bij een vereniging op minimaal hoofdklasse niveau. Deze stageplaatsen liggen niet voor het oprapen en zijn vrijwel alleen bij zaterdagclubs in regio Noord.

Na intensief contact met collega trainers en clubs heb ik een prachtige stageplek weten te vinden bij vv Buitenpost, waar ik met trainer Willem Brouwer een zeer ervaren en gedreven praktijkbegeleider krijg. Iemand die de klappen van de zweep kent op het top niveau in het amateurvoetbal en alles al heeft meegemaakt en mij dus heel veel kan leren.

Zoals jullie weten is ook Buitenpost een zaterdagvereniging en daardoor moet ik dus wel besluiten om te stoppen bij AVC en deze keuze is voor mij heel erg dubbel.

Enerzijds omdat ik een team en club achterlaat die ik in korte tijd in mijn hart heb gesloten en het feit dat we door corona 2x eerste zijn ‘geëindigd’ maar niet met het gewenste en verdiende resultaat ; namelijk promotie.

Anderzijds ben ik wel trots op en blij met het feit dat ik de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen als trainer tijdens deze opleiding UEFA A.

Ik had de klus graag afgemaakt, maar moet nu kiezen voor mijn eigen toekomst als trainer. Deze unieke kans mezelf te ontwikkelen en daarmee het hoogste papiertje te halen voor amateur trainers krijg je niet vaak en kan ik daarom niet laten lopen. Anders kan het jaren duren voordat ik weer deze kans krijg, als deze er überhaupt weer een keer komt.

Maar gelukkig is niemand onmisbaar, ook ik niet. Daarom maak ik me absoluut geen zorgen om de sportieve toekomst van AVC. Ik laat voor mijn opvolger een prachtige hechte ploeg achter, klaar om af te maken waar we aan begonnen zijn. De stap naar de 3e klasse.

De selectie blijft in tact, een aantal jeugdige talenten sluiten aan en samen met geweldige staf ligt er daarom een fantastische basis en fundament om sportief op door te bouwen.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de manier waarop ik ben opgevangen bij jullie vereniging. Vanaf dag 1 heb ik me enorm thuis gevoeld en hebben ‘we’ het samen gedaan. Spelers, staf, bestuur, vrijwilligers collega trainers en last but not least de zeer trouwe aanhang.

Hierin is AVC een unieke club waar jullie trots op mogen zijn!

We hebben een rare tijd achter de rug en corona heeft ons dan wel 2x een promotie afgenomen, maar alle positieve herinnering die neemt niemand ons meer af.

De leuke feestjes, een geweldige reisje naar Luton, het teamweekend in Appelscha, de teamuitjes, “het Rad van Sjaak”, de donderdagavond hapjes avond en bijvoorbeeld de club- en team bingo’s, allemaal prachtige herinneringen in onze weg naar verdere ontwikkeling als team en als individuele speler.

Na het verliest tegen Bolsward seizoen 2019/2020 zijn we (tot op heden) liefst 21 competitie wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Deze jonge groep heeft daarmee een clubrecord neergezet, een enorm knappe prestatie.
We hebben als club een periode titel mogen vieren en nog veel belangrijker, team en spelers hebben zich op meerdere fronten ontwikkeld, door inzet, betrokkenheid en hard werken van alle betrokkenen.

Niet alleen hebben de meeste jongens zich ontwikkeld tot een betere voetballer, maar zeer zeker ook als persoonlijkheid. “De koppen zitten erop”, de trainingsopkomst is maximaal en de inzet, beleving en het plezier spatten er (nog steeds) vanaf.

Het bestuur en de club kennende staat er volgend jaar weer een prima trainer voor de groep en gaat het team vol passie door, door op de ingeslagen weg. Een jaar verder, een jaar wijzer en vooral gemotiveerder dan ooit door alles wat we hebben meegemaakt. Dit moet een motivatie zijn om alles te geven wat een ieder in zicht heeft om het grote doel te bereiken.

‘Het boek Jan Faber’ gaat zeker nog niet dicht. We maken dit seizoen af zoals het hoort, met minimaal evenveel passie, inzet en beleving zoals jullie van me gewend zijn. We gaan ons de komende weken voorbereiden op de Waadhoeke-Regio-Cup. Waar we de strijd aan kunnen binden met de clubs uit de regio. Daar gaan onze huid duur verkopen!

We zien of spreken elkaar allemaal hopelijk snel weer, ik wilde dit alvast uitgebreid en vooral tegelijkertijd met een ieder die de club een warm hart toedraagt delen.

Ik hoop op jullie begrip en dank iedereen nogmaals voor de samenwerking, de mooie gesprekken en betrokkenheid.

Ik hoop dat we elkaar nog regelmatig zien en spreken langs de lijn of in de kantine!

Jullie trainer,
Jan Faber